Braje: Onze aanpak gaat terug op de grondlegger van chemie in water, professor Bruce H. Lipshutz, die een team van onderzoekers leidde aan de Universiteit van Californië in Santa Barbara. Zij slaagden erin om verschillende chemische reacties uit te voeren voor de productie van actieve farmaceutische ingrediënten, maar dan met nano-micellen in water, in plaats van in schadelijke organische oplosmiddelen. Het proces laat vrijwel geen afval achter. In 2014 las ik over hun werk en legde ik contact met professor Lipshutz. Achttien maanden later kwam ons team met een eigen technologie die chemische reacties in water zeer efficiënt laat verlopen.
Onze technologie verbetert de initiële chemie-in-watermethode aanzienlijk door gebruik te maken van een goedaardig voedingsadditief. Alle beginstoffen voor de reactie worden in water opgelost. En net als bij het oorspronkelijke proces van de Lipshutz-groep blijft er heel weinig afval over.
Er is ook minder energie voor nodig. Met onze technologie kun je op kamertemperatuur werken, terwijl je met organische solventen een temperatuur van 130 °C nodig hebt.